h1

Sommarmosaik

augusti 13, 2017

Medan vackert tunga moln tröstlöst, utan uppehåll, vandrar över himlen, sitter jag med planeringsarbete på min uteplats och ser grannar packa och åka iväg. En dryg vecka tillbringar jag i Schweiz som workshop-ledare på ett ekumeniskt familjeläger. Vi sitter engagerat lyssnande och samtalande i cirkel. Grymma åskväder drar in och skapar naturligt eftertänksam tystnad. På kvällen står fullmånen röd och magnifik över Neuchâtel-sjön.

Sista julihelgen besöker jag en vänfamilj, vars barn jag sett bli tonåringar och dra ut i världen. Sonen söker nu ett utmanande projektjobb och modern och jag går in som rådgivare. Ansökan består av en koncis presentation på ett bestämt antal ord plus en film på två minuter. Vi bidrar med grammatiska synpunkter, avstyr upprepningar och korrigerar språk- och gest-åthävor. Den unge mannen lyssnar och går till sin dator och jobbar hårt i flera omgångar. Hans film blir personlig och “nära”. Vi hejar på för uppdraget.

Vi går ut i skogen med svampkorg. Ivrigt prat fyller eftermiddagen medan korgen förblir tom. Jag upplever trädsus, mossa, bärris och sten  ett skogs-spa. På kvällen lyser månen stor och mäktig över havsviken.

En kollega hämtar upp mig för en arbetsdag kring fred och dialog. Ett kraftfullt och obändigt engagemang!  Freden bor inom oss var och en och vi kan bygga stigar mellan oss i stilla tillit.

Vi möts i vardagsvimlet,

Astrid

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: