h1

Sommar, sommar

juli 5, 2017

Nu är det lugnt i innerstan och även i förortsstäder som min. Lokaltrafiken är gles och i bostadskvarteren lunkar livet på med sommarljud från gräsklippare, lekande barn och byggnationer. Paradisträdet i tomtgränsen har släppt sina blomblad som flygit runt i kast-vindarna. Lupinernas färggranna prakt dekorerar vägkanter och sluttningar. Vi människor smittas och blommar också upp lite extra den här tiden av året.

Projekt tillsammans med andra upptar stora delar av min tid just nu. Jag har flyttat ut arbetsplatsen på min sommarljusa  balkong, vilket ger lite extra energi. Vänner har inbjudit till utflykter och lantställen. Det är välgörande med sällskap någon dag, som stimulerande paus.

Jag besökte en ung familj som permaodlar. De hade internationella bed & breakfast-gäster i tillgängliga rum och i tält på tomten. Vi hamnade i intressant utbyte kring läget och utvecklingen i världen. Det blev för mig en ovanligt givande eftermiddag med samtal över generations- och landgränser. Häromkvällen var jag över på middag till mitt gudbarn. Hon gifter sig om ett par veckor med studentkärleken från utlandsåret i Australien. Världen tränger ihop sig kring oss. Vilken rikedom!

Nya horisonter öppnar sig, världsvitt och personligt, mot en värld som tycks rämna. Där behövs mod, erfarenhet och kraftsamling. Världen är kanske alltid på väg att förändras – kanske förgås – i den form vi vant oss vid. Förändring betyder också att något nytt formar sig och växer fram. Räds inte förgängelsen – bygg nytt!

Jag önskar dig vila och stimulans i lagoma doser.

Vi samlar glädje och livslust för dagar som kommer.
Astrid

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: