h1

Läkande

maj 6, 2017

Jag kommer tillbaka från några mångfacetterade dagar i Reykjavik. Dryga två hundra människor från hela världen bjuder på en mosaik av snabbt växlande intryck i ett rörigt vimmel. Djupa frågor vädras i vägskälskorta prat. Samvaron dansar runt i huvud och sinnen, borrar sig ner i mig, i sprickor och hålrum, skrapar upp gamla frågor och river upp nya.

Känslan är vass och uppfriskande.

Innan hemfärden tar jag en promenad till Harpan, Konsert- och Kongresshuset som ligger som en diamant vid vattnet, som en iland-driven iskristall i jätteformat. Inifrån huset se jag ut över en snötäckt horisont där snön tycks rinna ner längs bergskanterna. En lastbåt närmar sig hamnen, där sommarens segelmaster ännu bidar sin tid. En orkester spelar från något öppet utrymme i den generösa byggnaden. En genomgripande lycka fyller mig, lyfter mig, stillar mig.

Upplevelserna av berörande människomöten i mängd och nu denna öppna ljuskatedral överlappar varandra och blir till ett helande nu. Gapen och tomrummen fylls ut och allt får vara som det är.

Önskar dig läkande ögonblick

Astrid

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: