h1

Bitar av sommar.

augusti 9, 2016

Sitter på verandan och tar en kaffe med hemlagad rabarberpaj tillsammans med en kollega. Vi småpratar om ledighetsvisiter vi gjort bland släkt och vänner där ungdomar flyttar hemifrån, väljer studier och studieorter nära eller längre bort. En del ungdomar kommer till Stockholm, så vi kanske kan träffas.

Vinden tar vid och mörka moln hopar sig. Plötsligt brakar åskvädret loss och våra röster dränks. Vi tystnar och låter smattret på det tunna taket ta över. Underbart att bli avbruten och få sitta tyst medan naturen rasar en stund mitt i stan. Jag njuter, lyssnar och minns barndomens åskväder, då vi satt tysta i det stora köket och väntade på att blixtar och dunder skulle vara över.

Om ett par dagar ramlar besök in. Jag har städat, fejat och bäddat gästsängarna, köpt extra god marmelad. Fransmän äter ju bröd och marmelad till frukost. Vi stannar i Stockholm en dag och åker sedan vidare till Lappland. Min ryggsäck är rustad för vandringen. Jag har själv dåliga rutiner för sådan aktivitet men har lyssnat på goda råd och lånat ihop det jag behöver. Planeringen för besök och utflykter tar mer orostid än själva händelsen och utgör dyrbar vänskapstid.

Under besöksdagen ler sommaren i Stockholm. Vi vandrar runt i Gamla stan; Storkyrkan, slottet med vaktparaden och lunch på en skuggig terrass. Dagen fylls med livliga samtal, lagoma doser historik, skratt och prat. Vi hinner till Stadshuset till fots och bestämmer oss för att ta båt till Vaxholm under sen eftermiddag.

Det blir mycket sommar på kort tid.

Vi njuter ännu av sommar, lite till/ Astrid

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: