h1

Dagsfärska ord

maj 10, 2016

Nu har jag äntligen hittat en ny anteckningsbok för mina dagliga texter. Det är viktigt att hitta en som är lagom och trivsam i format och känsla. Den ska vara lätt att ha med sig i handväskan och ha helvita sidor, utan hjälplinjer.

Jag har upptäckt hur dagarna får en annan vikt, när några dagsfärska ord handgripligt präntas ner på ett pappersark. En obekant person övernattade här tillsammans med en kollega och hon frammanade i mig lusten och löftet att skriva. 

En dagsbild…

När jag slår upp ögonen på morgonen räcks mig en redan noggrant förberedd knippe varp och jag har en bit väv att skapa. Dagarnas innehåll är trasorna eller trådarna som jag väver in. Med jämna mellanrum slår bommen till efter skyttelvarven. Ingenting går att ändra eller göra ogjort.

Ibland är färgerna bleka och grådaskiga. Kvalitén på det invävda är periodvis klandervärd och urdålig. Vissa dagar blir färgerna klarare och djupare. Idag låg en trötthet över mig, men detta till trots, fick jag förmedla viktiga kontakter i en orolig situation. Konstruktiva mötesplatser kom till.

Det är gått att få dela goda dagar med andra. 

Vårvärme från Astrid

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: