h1

December – mörker och ljus.

december 15, 2014

Decembermörkret sluter sig tätt kring sinnet, ljusslingor och adventsstjärnor till trots. Så ringer en vän och, inom bråkdelen av en sekund, väcks minnen från gemensamma upplevelser i sommarsol, vila och värme. Fantastiskt, egentligen.

Närmare upplevelser tränger sig på. Afrikaresan jag nyss återvände från sprider fortfarande värmefläktar i mig. Solljusa minnen från skrattande vänner, meningsfulla möten, nyfiket utbyte, öppen vänskap och stor respekt.

Jag känner mig rik och förundrad över att vara människa. Vi påminns om människans storhet när vi möter nobelpristagare, som själva tycks överraskade över erkännandet av det livslånga arbete som plötsligt blir mottaget, begripet och finner vägar till större sammanhang. Enkelt och oförställt presenterar de ytterst komplexa vetenskapsrön för oss framför TV-skärmarna och för skolklasser i städer och förorter. Vackert och hoppfullt kring mänskligheten!

Jag åt lunch med en kollega och vi talade om advent, ankomst och förväntan. Han länkade ordet till ”adventure”, alltså äventyr, att vänta och hoppas på något efterlängtat. Jag bestämde att för mig är advent ett äventyr – i dess allra bästa mening!

God advent!
Astrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: