h1

Perspektiv

april 5, 2014

Rutinen slukar ofta dagarna. Tillvaron tycks småttig. Händelserna är av ringa art och utspelar sig liksom i en liten fyrkantig box. Inget särskilt behövs för att dagarna ska fyllas.

Jag planterar vårblommor I balkonglådorna i godan ro och funderar på receptet till bönpurén för middagen med ett par kollegor. Då kommer ett telefonsamtal från andra sidan jorden.

Perspektivet blir ett annat – i ett nu!

Förfrågan om kontakter för demokratiprojekt och utbildning av valarbetare i ett avlägset land. Jag ringer några samtal, får tips och slussas vidare. Och uppdraget växer och ger mening och existentiell botten till mina närmaste dagar.

En kär vän, en förebild på många plan, mailar och berättar att han är orkeslös och att hans krafter sinar. Ett stråk av djup sorg och smärta drabbar mig.

Jag får nyheten om ett nyfött barn i vänkretsen. Glädje fyller mig. Fotot visar ett alldeles hjälplöst litet liv. Jag kan höra dess hjärtskärande lockrop som kräver en vuxens lugna röster och en värmande famn för att överleva.

Indragen i livets storheter och småttigheter som parallella perspektiv håller vi oss i levande rörelse. Varje dag har vi ett vägstycke att finna i många dimensioner.

Jag önskar dig en meningsfull vandring i vårsolen.

Astrid

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: